header-bottom_img header-bottom_img

Mon caddy:

0 item(s)
×

Registration

Profile Informations

Login Datas

or login

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Plus de vues

Samenvatting van de Weg van de Strevers – Deel I

Disponibilité: En stock

5,00 €

Vue générale rapide

Samenvatting van de Weg van de Strevers – Deel I
Ibn Qudāma al-Maqdisī
Vertaald door: Pieter Coppens

Voor u ligt het eerste deel van een vierdelige vertaling van het boek Samenvatting van de Weg van de Strevers (Mukhtaṣar minhāj al-qāṣidīn) van de Ḥanbalitische geleerde Ibn Qudāma al-Maqdisī (d. 689/1290). Dit is een kernachtige weergave van de belangrijkste thema’s uit het klassieke werk De Herleving van de Wetenschappen van de Religie (Iḥyāʾ ʿulūm al-dīn) van Abū Ḥāmid al-Ghazālī (d. 505/1111).

Opgedeeld in vier thematische delen bespreekt dit werk vrijwel ieder aspect van het dagelijks praktische leven van een moslim, met een bijzondere nadruk op de innerlijke aspecten van die praxis. Dit eerste deel gaat geheel in op de daden van aanbidding. Bij iedere rituele handeling geeft Ibn Qudāma reflecties op de diepere betekenissen van die daden van aanbidding. Zo reflecteert hij op de rituele reiniging, het gebed, het vasten, de zakaat en de bedevaart, behandelt hij de goede manieren van het reciteren van de Koran en geeft hij een overzicht van smeekbedes en Godsgedachtenissen. Zijn doel hierbij is steeds het onderwijzen van welgemanierdheid (adab) en kennismaking met het innerlijke leven dat bij deze handelingen hoort.

Het vormt een handzaam bronwerk voor studenten en academici met interesse in de geschiedenis van het islamitisch denken. Het leent zich ook goed voor devotioneel gebruik in islamitische studiecirkels, vrijdagpreken en de islamitische geestelijke verzorging.

Het werk is door Pieter Coppens vertaald en voorzien van een historiserende inleiding. Coppens is universitair docent bij het Centrum voor Islamitische Theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Eerder verscheen van hem Seeing God in Sufi Qur’an Commentaries (2018) bij Edinburgh University Press.

Détails

Samenvatting van de Weg van de Strevers – Deel I Ibn Qudāma al-Maqdisī Vertaald door: Pieter Coppens Voor u ligt het eerste deel van een vierdelige vertaling van het boek Samenvatting van de Weg van de Strevers (Mukhtaṣar minhāj al-qāṣidīn) van de Ḥanbalitische geleerde Ibn Qudāma al-Maqdisī (d. 689/1290). Dit is een kernachtige weergave van de belangrijkste thema’s uit het klassieke werk De Herleving van de Wetenschappen van de Religie (Iḥyāʾ ʿulūm al-dīn) van Abū Ḥāmid al-Ghazālī (d. 505/1111). Opgedeeld in vier thematische delen bespreekt dit werk vrijwel ieder aspect van het dagelijks praktische leven van een moslim, met een bijzondere nadruk op de innerlijke aspecten van die praxis. Dit eerste deel gaat geheel in op de daden van aanbidding. Bij iedere rituele handeling geeft Ibn Qudāma reflecties op de diepere betekenissen van die daden van aanbidding. Zo reflecteert hij op de rituele reiniging, het gebed, het vasten, de zakaat en de bedevaart, behandelt hij de goede manieren van het reciteren van de Koran en geeft hij een overzicht van smeekbedes en Godsgedachtenissen. Zijn doel hierbij is steeds het onderwijzen van welgemanierdheid (adab) en kennismaking met het innerlijke leven dat bij deze handelingen hoort. Het vormt een handzaam bronwerk voor studenten en academici met interesse in de geschiedenis van het islamitisch denken. Het leent zich ook goed voor devotioneel gebruik in islamitische studiecirkels, vrijdagpreken en de islamitische geestelijke verzorging. Het werk is door Pieter Coppens vertaald en voorzien van een historiserende inleiding. Coppens is universitair docent bij het Centrum voor Islamitische Theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Eerder verscheen van hem Seeing God in Sufi Qur’an Commentaries (2018) bij Edinburgh University Press.

Informations supplémentaires

Color Non

Étiquettes des produits

Utiliser des espaces pour séparer les étiquettes. Utilisez des apostrophes pour les phrases.

Mon caddy

Il n'y a aucun objet dans votre panier.